Tagrenser renser tag

Få vasket taget inden du lægger ny sten

Har du planer om at lægge nye herregårdssten i din indkørsel, have, eller på din terrasse? Så kan det være en fordel, at få vasket dit tag først. Når du får vasket tag, vil noget af det skidt, snavs, mos og hvad der ellers måtte være der, blive skyllet væk fra taget og ned på din belægning. Trænger taget til at blive renset, er det derfor en god ide at gøre, inden du lægger de nye sten, så de ikke med det samme blive beskidte at tagets gamle snavs.

 

Nogle tage skal renses oftere end andre

Der er nogle tage, der bør renses oftere end andre. Det gør sig særligt gældende, hvis der er træer omkring dit hus, hvor blade og andet kan falde ned på taget. Det forvandler sig med tiden til snavs, og efter regn, kan det med tiden også blive til mos. For at forebygge mos på taget, er det derfor en god ide at rense dit tag ofte, hvis du har træer stående omkring dit hus.

 

Skal du rense taget selve eller få en professionel til det?

De fleste vil anbefale at få en professionel tagrenser til at rense dit tag. Rensning af tag kræver nemlig at du skal op og kravle på taget med en højtryksrenser eller andet tagrenser udstyr. Er sikkerheden her ikke helt i top, og ved du ikke 100% hvad du laver, kan du udsætte dig selv for risiko for skader. At falde ned fra et tag kan i værste fald være katastrofalt. Har du ingen erfaring på området, bør du derfor kraftigt overveje at få en professionel tagrenser til at rense dit tag.

 

Hvad koster en tagrensning?

At få renset tag koster ca. 100-150 kr. pr. kvadratmeter. Typisk vil prisen ligge et sted mellem 5000-10.00 kr. afhængig af størrelsen på dit tag, samt hvem du vælger at hyre til opgaven. Dertil kan der være ekstra omkostninger, hvis du f.eks. i samme omgang ønsker at få algebehandling.

Ønsker du også at få malet taget, kan du mange steder få et tilbud på tagrensning og maling samlet. Her kan det være en fordel at forhøre sig hos flere forskellige tagrensere og indsamle tilbud, og på den måde sikre dig den bedst mulige pris.

 

Rensning af tagrender

I nogle tilfælde kan der også være behov for at få renset tagrender i samme omgang. Får du en tagrenser til at rense dit tag, bør du høre, om rensning af tagrender er med i prisen. Det er dog ikke så omfattende som selve rensning af taget, og er noget du ofte godt selv kan gøre efter tagrensningen, hvis du foretrækker det.