Grus på grusvej

Derfor bør du overveje herregårdsgrus

Skal du have anlagt en sti, en gårdsplads eller et haveanlæg? Så bør du overveje herregårdsgrus. Herregårdsgrus er ikke lavet af knuste herregårdssten, men derimod af andre knuste materialer, blandet med stenmel, skærver og ler. Udover af være både flot og praktisk, er der en række fordele ved at vælge herregårdsgrus til din belægning. Den er nem at arbejde med, og nem at lægge generelt, og så er den utrolig stabil når den først er stampet. Bemærk at det kan være en fordel at lægge et ekstra tykt lag og tilføre gruset vand inden det presses. På den måde opnås det bedste resultat og gruset får den optimale tæthed, hvilket også gør belægningen mere fast.

Modstandsdygtigt

Kombinationen af materialer og størrelserne heraf, gør at herregårdsgrus kan komprimeres utrolig meget, hvilket også gør det super modstandsdygtigt. Det er dermed både egnet til offentlige stier med trafik, såvel som grusveje og gårdspladser, hvor der kører køretøjer. Det er en utrolig robust form for grus, og står heller ikke i vejen får hverken varme solskinsdage eller frostvejr.

God bæreevne

En anden fordel egenskaben at kunne komprimeres enormt meget har for herregårdsgrus er, at det har en utrolig god bæreevne. Lægges et tykt lag, kan det holde til køretøjer m.m. Når det så er sagt, så kan det samtidig også bruges til stier, hvor både cyklister, kørestolsbrugere, barnevogne m.m. nemt kan køre på det. Faktisk er det særlig ideelt til sidste nævnte køretøjer, da det samtidig er mere støvfrit, end mange andre former for grus. På den måde er det en alsidig form for grus, med rigtig mange anvendelsesmuligheder.

Mindsker ukrudt

Tætheden i herregårdsgrus gør at ukrudt har meget svært ved at voksne op igennem det. Herregårdsgrus er derfor helt genialt at bruge ved haveanlæg, blomsterparker, golfbaner osv. Generelt alle områder hvor der skal anlægges en sti mellem planter, blomster og anden bevoksning. Du kan endda bruge det til at anlægge en havesti hjemme i din egen have.