Brolægger lægger brosten

Brolæggeren: Dét kan han eller hun gøre for dig og din bolig

Alle boliger trænger sommetider til fornyelse. Og når du begynder at planlægge fornyelsen, renoveringen eller optimeringen af din boligs udearealer, kommer du sandsynligvis ikke uden om at hyre hjælp udefra. Dét gælder særligt i forbindelse med udearealernes brolægning. 

Hvad er en brolægger? 

Ja, hvad er en brolægger? Brolæggere er specialister i at lægge brosten af enten granit eller andre natursten. Brolæggere har typisk både erhvervs- og privatkunder, og når de rykker ud til din bolig, kan de som regel blandt andet hjælpe dig med anlægningen af sten på din terrasse eller etablere gange og stier af brosten i din have. Her fik du altså svar på dit spørgsmål: Hvad er en brolægger.

Hvorfor hyre en brolægger? 

Når du begynder at overveje for eksempel at få anlagt nye brosten i din indkørsel eller etableret en sti af brosten i haven, kan det måske virke nærliggende for dig selv at varetage opgaven. Men medmindre du har en håndværksmæssig baggrund, kan du højest sandsynligt ikke opnå et holdbart og pænt resultat, når du selv anlægger stenene. Derimod har de fleste professionelle brolæggere solid erfaring inden for feltet, og derfor kan mange af dem levere et resultat, som du kan blive glad for både nu og på sigt.

Hvad koster en brolægger?  

Én af grundene til at de danske boligejere har en tendens til at udskyde udeopgaver som brolægning er, at de er nervøse for, hvor meget sådanne opgaver vil komme til at koste. Hvis du vil være helt sikker på, at du ikke ender med at betale mere, end du reelt set har råd til, kan du med fordel følge de fire nedenstående råd. 

Sondér terrænet 

Det vigtigste du kan gøre for at finde frem til en rimelig pris på brolægning, er at sondere terrænet grundigt. Lav nogle online søgninger på brolæggere i din nærhed, og spørg familie, venner og bekendte, om de kan give dig nogle anbefalinger. 

Læs nogle kundeanmeldelser

Rigtig mange danske firmaer bliver løbende anmeldt via for eksempel Trustpilot. Før du endeligt beslutter dig for én af de brolæggere, du har fundet frem til online, gør du klogt i at læse et par kundeanmeldelser. Hvis brolæggeren har gode anmeldelser, er der en god sandsynlighed for, at han eller hun også kan leve op til dine forventninger og dermed vise sig at være pengene værd. 

Tal processen igennem 

Hvis du vil sikre dig, at du får dét, du betaler for, kan det også være en god idé, at du taler brolægningsprocessen igennem med din brolægger, før brolæggeren går i gang med sit arbejde. Prisen på brolægning varierer fra brolægger til brolægger, men generelt set tager danske brolæggere mellem 200 og 500 kroner for en times arbejde. Nogle brolæggere vil sætte prisen højt fra starten, mens andre vil sætte den lavt og senere tilføje en række ekstraudgifter. Det er vigtigt, at du har styr på, hvad du kan forvente dig, før arbejdsprocessen igangsættes. 

Få aftalen på skrift

Desværre har mange danskere haft følelsen af være blevet snydt af den håndværker, de har hyret. Hvis du gerne vil undgå uforudsete ekstraudgifter og brud på den oprindelige aftale, kan det derfor være en god idé, at du får aftalen på skrift. Du behøver ikke en reel kontrakt, men du bør som minimum bede brolæggeren om at sende dig en mail med forventet timeantal og samlet pris. Sådan sikrer du dig nemlig, at du kan føle dig helt tryg, når brolæggeren påbegynder sit arbejde. 

Find en brolægger til din opgave 

Brolægning og flisebelægning kan godt virke som uoverskuelige opgaver. Heldigvis er det heller ikke opgaver, som du behøver at varetage selv. Og hvis du følger ovenstående råd, kan du helt sikkert finde en brolægger, som på tilfredsstillende vis kan klare netop din brolægningsopgave.