Rensning af herregårdssten med højtryksrenser

3 effektive måder at rense herregårdssten på

Når du lige har fået lagt din nye belægning med herregårdssten, vil den naturligvis se ren og flot ud. Det kan dog ikke undgås, at den med tiden vil blive snavset, og begynde at se grimmere og grimmere ud. Det kan der være mange forskellige grunde til. Det kan være alger, flisepest, eller ren og skær stædigt snavs og skidt, som sætter sig fast på stenene.

Heldigvis findes der flere kunde metoder, at rense herregårdssten på, så din belægning igen vil komme til at se ny, ren og pæn ud. Vi introducerer dig her for 3 effektive måder at rense herregårdssten på.

 

Rens dine belægning med en højtryksrenser

En god og effektiv måde, selv at rense dine herregårdssten på, at ved at anvendende en højtryksrenser. Med en højtryksrenser kan du ved hjælp af en kraftig vandstråle effektivt fjerne både snavs og alger. Du bør dog ikke være alt for grov ved belægningen, da et for højt tryk kan skade belægningen. Det kan gøre at belægningen bliver mere rug efter, og i værst tilfælde, gøre at små stykker går af kanterne. Er du forsigtig, og ikke anvender alt for højt tryk, er det dog ikke et problem. Det er blot noget, du bør være opmærksom på.

Oplever du at algerne eller snavset er så indgroet, at højtryksrenseren ikke kan tage det hele, med mindre du anvender højere tryk, bør du i stedet forbehandle. Det kan du gøre ved enten at væske belægningen med vand og sæbe, eller anvende kemisk fliserens, og først derefter spule med højtryksrenseren. På den måde ryger både snavs og alger meget lettere af, og du undgår at skade belægningen unødvendigt.

Ønsker du selv at rense dine herregårdssten med en højtryksrenser, kræver det naturligvis, at du anskaffer dig en. Du kan enten leje den, eller købe en selv. I tilfælde af, at du vil købe en selv, kan vi anbefale at du tjekker en højtryksrenser test, for at se, hvilken der passer bedst til dit behov.

 

Anvend koncentreret fliserens

En anden effektiv måde selv at rense herregårdssten på, at ved at anvende koncentreret fliserens i flydende form. Den flydende fliserens skal blandes op med vand, i det forhold der er angivet i vejledningen. Herefter fordeles det ud på belægningen, og skal ligge der og virke. Tiden afhænger af typen af fliserens, og du er igen nød til at kigge på anvisningen. Når det har lagt og virket den givne tid, skal det efterfølgende skrubbes af. Den nemmeste måde at gøre det på, er at bruge en gulvskrubbe med vand.

Inden du bruger flydende fliserens er det en god ide at rense fliserne med vand først, og fjerne evt. græs og mos, som måtte have vokset sig op i mellem stenene.

 

Få en professionel fliserens

En tredje løsning er at få en professionel fliserens. Her vil en professionel komme ud, og rense dine fliser med professionelle maskiner. I mange tilfælde vil de også give belægningen algebehandlingen efterfølgende, så der går mange år, før dine herregårdssten skal renses igen. At få en professionel fliserens er naturligvis ikke den billigste af de 3 løsninger, men det kan i nogle tilfælde være det bedste valg.